Hespetre Forlag AS

Instastrikk

Hespetre Forlag AS utgir sin første strikkebok INSTASTRIKK
I denne boken finner du 40 strikkeoppskrifter i ulike stiler til hele familien. Vi har samlet ti store og små strikkedesignere, som alle har til felles at de deler bilder av sin strikkehverdag på bildedelingstjenesten Instagram. Du finner derfor design og oppskrifter til både store og små, damer og herrer, i alt fra minimalistiske basis-plagg og moderne trendplagg, til varianter av norsk tradisjonsstrikk.

Sosiale medier har gitt nytt liv til tradisjonelt håndarbeide. Deling av bilder på bildedelingstjenester som når strikkere i hele verden, åpner opp for en ny dimensjon for deling av inspirasjon og kreativitet.

Se utdrag fra boken i vår bladbare fil: Klikk her

Bestill boken her

Instastrikk

ISBN978-82-93755-00-5
PrisKr. 298,-
ForlagHespetre Forlag AS
INSTASTRIKK

– moderne strikk i tradisjonelt format?

I denne boken vil vi bygge en bro fra det som i dag finnes på sosiale medier til det mer tradisjonelle i en strikkebok, og har samlet et knippe av slike designere og deres design, som gir en liten smak på mangfoldet og variasjonen som finnes i strikking i dag. Alle designerne representerer sin egen stil, og gir deg sin strikkehistorie og sine beste tips til å lykkes med strikkingen. Oppskriftene passer til alle fra nybegynnere til eksperter, slik at alle kan finne en oppskrift som passer sin smak og sine ferdigheter.

10 av oppskriftene er unike for boken.

De vil aktivt markedsføre boka mot sine 125.000 følgere!

Noen utdrag fra boken

Løvlihals

Mye flotte tips i boken

Løvlihalsen er en tykk hals kantet med flotte løv. Halsen er svært kjappstrikka og strikkes i ett stykke ovenfra. Halsens konstruksjon gjør det enkelt å prøve den på underveis slik at du kan spesialtilpasse lengden etter dine egne mål eller til garnmengden du har til rådighet.

TJs flettejakke

Flott flettejakke

Med TJs flettejakke får du myk og chunky strikk som passer godt om høsten og på kjølige sommerdager. Jakka strikker du frem og tilbake med rundfelling, og du kan enkelt justere størrelsen opp og ned ved å endre antallet fletter.

Henriks kosegenser

Lettstrikket herregenser

Henriks kosegenser er en lettstrikket herregenser med V-fasong og dobbel perlestrikk. Den passer like godt på fjellet som i byen og på kontoret. Så lenge du kan strikke rett og vrang klarer du denne!

Mikkelromper

Mange fine barneklær

Mikkelromper er en fresh og enkel romper som strikkes fra halsen og ned. Med knappeåpning nederst er den praktisk i bruk, og ønsker du et nostalgisk uttrykk kan du kombinere den med pøbelbukser.

Fabelkyse

Mange fine barneklær

Fabelkyse er en barnekyse med et delikat bladmønster og snorer til knyting. Kysen strikkes først frem og tilbake, med bladstruk-tur på midten og glattstrikk på sidene. Så strikkes det rundt og rundt på strømpepinner med fellinger inn mot bakhodet. Som avslutning plukkes det opp masker langs kjeven/halsen for å strikke vrangbord og til slutt to iCord-snorer.

Hund i parken

Varme votter

Hund i parken er inspirert av tiden jeg bodde i Storbritannia, hvor parkene i området ble dekket av snø omtrent én dag i året. Resten av året regnet det på tvers, men det var fortsatt behov for votter. Diagrammene gir deg en lyktestolpe på venstresiden av hver vott – hvis du ønsker et speilvendt motiv leser du bare forsidediagrammet baklengs når du strikker.

Tydalstrømper

Varme knestrømper

Tydal er et spesielt sted for meg, og et sted hvor jeg har god bruk for varme knestrømper. Strømpene har egne størrelser for legg og fot, uavhengig av hverandre, slik at alle kan strikke seg strømper som sitter som støpt.

Mellomnisselua

Glattstrikka nisselue

Mellomnisselua er ei glattstrikka nisselue med ein stor og fluffy dusk som set prikken over i-en på det elles enkle designet. Du kan strikke lua med to tynne trådar, men ho kan også strikkast i mellomtjukt garn. Oppskrifta er basert på den klassiske Melloml ua og ein kan velje om ein vil strikke ho hipster (kort versjon) eller baggy (lang versjon).

Mellomskjerf

Mønsterstrikka skjerf

Mellomskjerf er eit mønsterstrikka skjerf med ein nydeleg kom-binasjon av ruter og lus. Skjerfet strikkast rundt på rundpinne 5 mm i tre fargar mellomtjukt garn. Du skal sy saman skjerfet i kvar ende slik at det blir dobbelt, og i kvar ende skal du feste fem duskar som du lagar i dei to mønsterfargane.

Bestill boken Instastrikk

I denne boken finner du 40 strikkeoppskrifter i ulike stiler til hele familien

Braksuksess på lanseringsfesten!

Tusen takk til alle som kom og feiret med oss! Alle modellene, som gjorde en strålende jobb på catwalken ikledd alt fra sokker, votter og luer, til gensere og singleter.